Voor Waterschap Rivierenland is ADJ op zoek naar een ervaren directeur Integrale Bedrijfsvoering met een extra oog voor digitalisering. Ben jij samenwerkingsgericht en doortastend tegelijk en wil je bijdragen aan een veilige, gezonde leefomgeving en een toekomstbestendig Rivierengebied? Dan komen we graag met je in contact!
Directeur Integrale Bedrijfsvoering (36 uur, Tiel)
Wat houdt je functie in?
Als directeur Integrale Bedrijfsvoering voer je samen met de secretaris-directeur, de directeur Water en Klimaat en de directeur Waterveiligheid en Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) integraal regie op de uitvoering van de in- en externe opgaven waar Rivierenland de komende jaren voor staat.
Je bent portefeuillehouder van het bestuurlijke programma Middelen. Jouw inhoudelijke aandachtsgebieden in het kader van het programma betreffen: verbonden partijen, bedrijfsvoering, ‘basis op orde’, digitalisering, informatiebeveiliging, integraal datamanagement, vergunningverlening en handhaving, inkoop, risicomanagement, internationale zaken en KAM. Voor het college van dijkgraaf en heemraden (CDH) en algemeen bestuur vervul je de rol van strategisch adviseur en sparringpartner.
De afdelingen Informatie & Digitalisering, Bedrijfsvoering én Vergunning, Toezicht & Handhaving (VTH) vallen onder jouw hiërarchische verantwoordelijkheid. Voor de medewerkers in jouw teams fungeer je als een (in)directe leidinggevende die elke dag op praktische wijze invulling geeft aan de organisatievisie, professionals prikkelt, de ruimte geeft en ontwikkeling stimuleert.
Je participeert in diverse externe netwerken (bijv. de Unie van Waterschappen, het Waterschapshuis, AQUON en BSR) en vertaalt relevante signalen en trends naar de opgaven voor Integrale Bedrijfsvoering en het gehele waterschap. Tevens vervul je, net als de andere directeuren, de rol van loco secretaris-directeur en operationeel leider in de crisisorganisatie.
Welke uitdagingen tref je aan?
Het verbeteren van de digitale dienstverlening aan medewerkers, burgers en bedrijven, vormt een belangrijk speerpunt voor de komende tijd. Hier hangt mee samen: het op landelijk afgesproken niveau brengen van de informatiebeveiliging en het verbeteren van doelmatigheid en doeltreffendheid, onder andere door (digitale) innovaties.
Een ander aandachtspunt vormt het versterken van de interne beheersing en de adequate ondersteuning van het algemeen bestuur bij de invulling van haar controlerende rol. Hierbij komen ook de financiële uitdagingen van steeds groter wordende opgaven en de introductie van een nieuw (landelijk) belastingstelsel in 2026 om de hoek kijken.
Naast dit alles zal je aandacht gevraagd worden voor het versterken van fysieke beveiliging op locaties van het waterschap, de uitdagingen op de arbeidsmarkt, procesoptimalisaties en de gevolgen van de Omgevingswet voor vergunningverlening, handhaving en onteigeningen.
Kortom: er wacht je een zeer gevarieerd palet aan kansen om bij te dragen aan kwaliteit, efficiency en plezier in een werkomgeving van maatschappelijke betekenis!